لیست اختراعات ناهيد قويدل معروفي
با توجه به اثرات زيانبار و خسارات آلايندههاي هوا، روشهاي علمي مختلفي در جهت كاهش يا حذف آلايندههاي هوا در سراسر دنيا مورد استفاده قرار گرفتهاند كه يكي از اين روشها استفاده از مزاياي فوتوكاتاليستها مي باشد. در اين طرح با بهره گيري از پديده فوتوكاتاليست المان سازه اي ساخته شده كه از آن مي توان در عناصر سازه اي عمراني و صنعتي استفاده نمود. براي ساخت نمونه هاي سازه اي از زئوليت استفاده گرديده و به منظور ارزيابي خواص فيزيكي و مكانيكي نمونه هايي به شكل سنگفرش هاي شهري ساخته و مورد آزمايش قرار گرفت. نمونه هاي توليد شده قادر به جذب گاز هاي آلاينده هوا به خصوص كربن دي اكسيد و نيتروژن و انواع هيدروكربن ها مي باشد. المان سازه اي طراحي شده عايق حرارت بوده و از آن مي توان در ساخت سازه هايي كه احتمال انفجار و آتش سوزي در آن ها وجود دارد استفاده نمود. مقاومت فشاري و سايشي نمونه هاي ساخته شده در حد استاندارد و حتي بالاتر از آن مي باشد. از جمله مزاياي اين طرح مي توان به قيمت ارزان، سهولت در توليد و امكان بارگذاري اشاره نمود.
فناوري نانو، فناوري توانمندي است كه قادر است تحولات چشم گيري را در بسياري از ابعاد زندگي ما بر جاي گذارد. دي اكسيد تيتانيم ارزان و غير سمي است در اين اختراع با روشي جديد ، نانو دي اكسيد تيتانيوم را با استفاده از مواد طبيعي و ارزان قيمت روزين يا كلوفان، پودر تيتانيم و اسيد كلريدريك در دماي عملياتي پايين، با هدف تجاري سازي سنتز كرديم. در سنتز نانو دي اكسيد تيتانيوم با هدف تجاري سازي براي اولين بار، از كلوفان (روزين) استفاده كرديم. روش ابداعي جديد در دماي عملياتي پايين انجام ميگيرد و مقرون به صرفه ميباشد. دماي عملياتي پايين و استفاده از مواد طبيعي جهت سنتز نانو دي اكسيد تيتانيوم از نظر صنعتي و اقتصادي با اهميت است. روزين يا همان كلوفان خاصيت درخشندگي، براقيت و شفافيت به محصول ميدهد. لازم به ذكر است، كلوفان بوي معطري دارد و محصول را معطر مينمايد. از كلوفان به عنوان دهنده اكسيژن به فلز تيتانيوم و تشكيل nano TiO2 استفاده كرديم. همچنين دي اكسيد تيتانيوم را براي ساپورت كلينوپتيلوليت خالص و فلزدار با موفقيت سنتز گرديد. جهت ارزيابي و كارايي كاتاليستهاي سنتز شده از تكنيك اكسايش كاتاليستي براي حذف تركيبات آلي فرار اكسيژن دار استفاده گرديد.
ازجمله مشكلات اساسي معابر و خيابانها در كشور ما، تخريب و تعويض هاي متوالي آسفالت مي باشد كه به اقتصاد ملي خسارت وارد مي كند. براي رفع اين مشكل، مواد افزودني مانند پليمر به قير اضافه مي شود كه مقرون به صرفه نمي باشد. در اين پروژه تحقيقاتي، براي اولين بار براي اصلاح خواص قير، از كلوفان (روزين) كه ماده اي طبيعي است، استفاده گرديد. هدف از افزودن اين ماده به قير، افزايش مقاومت قير در مقابل پرشدگي و ترك خوردگي با افزودني هايي از مواد طبيعي و ارزان قيمت با هدف تجاري سازي و كمك به ارتقا كيفيت عملكردي شبكه راهها، جلوگيري از خرابيهاي زودرس آسفالت ها، كاهش هزينه هاي اجراي لايه هاي آسفالتي، استفاده بهينه از منابع و صرفه جويي در مصرف قير و ارائه روش مناسب با شرايط علمي و اجرايي كشور است تا آسفالتي با كيفيت مطلوب تر، كه از نظر صنعتي و اقتصادي با اهميت است، داشته باشيم. همچنين اين ماده مي تواند به عنوان يك ماده الاستيك، ارتعاش و صدا را در جاده ها كاهش دهد. كاربرد كلوفان در قير باعث كاهش نفوذپذيري و افزايش كشش پذيري و پايداري آن گرديد و قير معطري حاصل كرد. روزين خاصيت درخشندگي، براقيت و شفافيت به محصول مي دهد.
موارد یافت شده: 3